Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelised chocolate
- 80 g white chocolate, broken into pieces
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
Plum compote
- 400 g fresh blood plums (approx. 4-5), stones removed, cut into 1 cm wedges
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g white sugar
Sabayon cream
- 6 egg yolks
- 100 g white sugar
- 30 g sweet wine of choice
- 600 g pouring (whipping) cream
- 250 g mascarpone cheese
- 1 tsp vanilla bean extract
Pistachio chocolate bark
- 100 g white chocolate, broken into pieces
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1894.3 kJ / 452.7 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 33.4 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 112.3 mg
Alternatywne przepisy
Brownie Waffles with Chocolate Sauce
45 Min
Chocolate-filled Cinnamon Pretzel Bites
1 Std. 50 Min
Strawberry Lemonade Mimosa
Brak ocen
Focaccia with Caramelized Carrots
1 Std. 50 Min
Vegetable Peel Chips and Cheese Balls
35 dk
Biscuits aux fruits confits (Candied Fruit Cookies) Metric
1 godz. 20 min
Za'atar bread rolls
2h
Sfenj - Moroccan doughnuts
2 Std. 45 Min
Hotteok (sweet filled pancakes)
1 Std. 50 Min
Lemon hibiscus iced tea
2 Std. 30 Min
Classic Polish 'tort'
2 Std. 25 Min
Zebra bundt
1 Std. 10 Min