Plum and caramelised chocolate semifreddo

Plum and caramelised chocolate semifreddo

4.9 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 godz.
12 portions

Składniki

Caramelised chocolate
  • white chocolate broken into pieces
    80 g
  • shelled unsalted pistachio nuts
    30 g
Plum compote
  • fresh blood plums (approx. 4-5), stones removed, cut into 1 cm wedges
    400 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • white sugar
    100 g
Sabayon cream
  • egg yolks
    6
  • white sugar
    100 g
  • sweet wine of choice
    30 g
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    600 g
  • mascarpone cheese
    250 g
  • vanilla bean extract
    1 tsp
Pistachio chocolate bark
  • white chocolate broken into pieces
    100 g
  • shelled unsalted pistachio nuts roughly chopped
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 112.3 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 1894.3 kJ / 452.7 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Węglowodany 33.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...