Wersje kompatybilne
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 1 tsp yellow mustard seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 bunch fresh coriander, stems and roots, leaves reserved (see Tips)
- 150 g onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, cut into pieces
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 750 g cauliflower, cut into florets
- 350 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste, salt-free (see Tips)
- 115 g red lentils
- 1 cinnamon quill
- 4 eggs
- 1 pita bread, wholemeal, toasted and cut into quarters, to serve
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1417.5 kJ / 340 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 255 mg
Alternatywne przepisy
15-minute noodles
15min
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25 min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1h 40min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 Min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30min
Raspberry crumble bars
40min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20 min
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20 min
Miso chicken noodle soup (Diabetes)
30min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h