
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g białej cebuli przekrojonej na pół
- 100 - 150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 250 g mąki pszennej
- 140 g wody
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu (ok. 100 g)
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 348.7 kcal / 1459.1 kJ
- Białko
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Sód
- 597.5 mg
Alternatywne przepisy
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 godz. 35 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 godz. 20 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1 godz. 15 min
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Rösti (TM6)
40 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Fantazje drożdżowe
45 min