Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g białej cebuli, przekrojonej na pół
- 100 - 150 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 250 g mąki pszennej
- 140 g wody
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu (ok. 100 g)
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- szczypiorek, świeży, posiekany, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1459.1 kJ / 348.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 597.5 mg
Alternatywne przepisy
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1 godz. 15 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 Std. 45 Min
Gratin z ziemniaków (TM6)
50 min
Pomidorowe kulki ryżowe
40 min
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2h 10 min
Pikle z krojonej cebuli (TM6)
48sa 45 dk
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1h
Rösti (TM6)
40 min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Pasta marchewkowa
15 Min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min
Małpi chlebek à la pizza
1h 50 min