Piernikowe trifle z wiśniami

Piernikowe trifle z wiśniami

4.0 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g wiśni z kompotu odsączonych, 8 łyżek kompotu zachować (patrz wskazówka)
  • 100 g ciastek korzennych wegańskich, połamanych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 puszka mleczka kokosowego (ok. 400 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
  • ¾ łyżeczki korzennej przyprawy do piernika (patrz wskazówka)
  • 4 łyżki migdałów, w płatkach uprzednio uprażonych
  • cynamon, mielony do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 402.6 kcal / 1684.6 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 32.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 17.1 g
Sód 109.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...