Urządzenia i Akcesoria
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
500 - 600 g ziemniaków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 4-5 łyżek
-
6 jajek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
317.1 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1239.6 kJ /
296.3 kcal
Tłuszcz
21.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
1 godz. 55 min
Ziemniaczana tortilla z kurczakiem i warzywami (TM7, TM6, TM5)
45 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min