
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g ziemniaków, podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowo 4-5 łyżek
- 6 jajek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1239.6 kJ / 296.3 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 317.1 mg
Alternatywne przepisy
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
45 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Ciasto jubileuszowe
2 godz. 30 min
Crème fraîche
16 godz. 10 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Krem pistacjowy
37 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
4 godz. 30 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
25 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min