Urządzenia i Akcesoria
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
500 - 600 g ziemniaków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 4-5 łyżek
-
6 jajek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
317.1 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1239.6 kJ /
296.3 kcal
Tłuszcz
21.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM7)
1 godz. 10 min
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Gęś pieczona z jabłkami
5 godz.
Mini shakshuki z fetą
20 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Ciastka klocki
1 godz. 40 min