Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe fondanty z nutą curry
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
-
2 cytryn ekologiczne
-
5 jajek
-
200 g cukru
-
160 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremki
-
1 - 2 łyżeczka curry, mielonego (patrz wariant)
-
50 g migdałów, w płatkach50 g orzeszków piniowych
-
180 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
43 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1144.3 kJ /
273.5 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
30.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Czarna focaccia
2 godz. 40 min
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1 godz. 15 min
Sernik miętowy na spodzie brownie
10 godz. 15 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 godz. 40 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Wegańska zupa bananowa z curry
30 min
Piernikowe trifle z wiśniami
20 min
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1 godz. 15 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min