Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe fondanty z nutą curry
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
-
2 cytryn ekologiczne
-
5 jajek
-
200 g cukru
-
160 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremki
-
1 - 2 łyżeczka curry, mielonego (patrz wariant)
-
50 g migdałów, w płatkach50 g orzeszków piniowych
-
180 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
43 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1144.3 kJ /
273.5 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
30.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Tepache
120 godz. 20 min
Mrożony sernik mojito
24 godz. 30 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Tarta z różami z jabłek (TM7, TM6)
2 godz. 50 min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM5)
1 godz. 50 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 godz. 15 min
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.