Urządzenia i Akcesoria
Rösti (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
10 - 15 g oleju
-
150 g kostek boczku (patrz wariant)
-
4 - 8 łyżek masła klarowanego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
846.7 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
2367.2 kJ /
565.8 kcal
Tłuszcz
37.4 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
17.1 g
Węglowodany
49.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50 Min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 Std. 15 Min
Tarta z różami z jabłek (TM7, TM6)
2 Std. 50 Min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 Std.
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM6)
20 Min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6, TM7)
15 Min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
1 Std. 15 Min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 Min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 Std.
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 Std.
Tort tiramisu bez pieczenia
7 Std. 30 Min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 Std.