Soupe vichyssoise

Soupe vichyssoise

4.7 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 300 g de blancs de poireau coupés en tronçons
  • 2 c. à soupe rases d'huile d'olive
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 300 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 300 g de pommes de terre détaillées en dés
  • 400 g de lait

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 206.5 kcal / 861.5 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 731.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...