Soupe de pommes de terre et de poireaux au jambon sec, crème au citron

Soupe de pommes de terre et de poireaux au jambon sec, crème au citron

3.7 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 180 g d'oignons coupés en quatre
  • 500 g de blanc de poireau en tronçons
  • 400 g de pommes de terre en morceaux
  • 800 g d'eau
  • 4 branches de thym frais effeuillées
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 50 g de pignons de pin
  • 2 c. à soupe bombées de crème fraîche épaisse
  • le zeste d'½ citron jaune non traité finement râpé
  • 8 tranches fines de jambon serrano en lamelles
    8 tranches fines de jambon cru, en lamelles
  • quelques feuilles de basilic frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 300 kcal / 1256 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...