Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 60 g de tomates séchées à l'huile, et un peu de leur huile pour la finition
- 260 g de pois chiches en conserve égouttés
- le jus d'un citron jaune
- 30 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 538.3 kJ / 128.8 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 251 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Noix de cajou grillées au curry
30min
Houmous de betterave
15min
Houmous
10min
Gressins au sésame et citron, houmous de lentilles corail
2 godz. 45 min
Tartinade menthe, feta et grenade
25min
Dip artichaut-mascarpone
15min
Houmous au pesto et aux tomates séchées
15min
Houmous haricots blancs et avocat
10min
Crackers aux graines, houmous au poivron et mousses au chocolat
1h 45min
Tartinade aux champignons
30min
Financiers au comté
30min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20min