Velouté de gambas, patate douce et carotte
TM6 TM5 TM31

Velouté de gambas, patate douce et carotte

3.5 (12 ocen)

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 10 g de coriandre fraîche, et un peu pour la finition
  • 70 g d'échalotes
  • 10 g de gingembre frais
  • 30 g d'huile
  • 18 gambas
  • 800 g d'eau
  • 350 g de patates douces, coupées en morceaux
  • 150 g de carottes, coupées en tronçons
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 60 g de crème liquide 30-40% m.g.

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
708.7 kJ / 170.2 kcal
Białko
10.7 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
2.8 g
Sód
196 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy