Velouté d'aubergine

Velouté d'aubergine

4.2 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 60 g d'échalotes
  • 500 g d'aubergines en cubes
  • 50 g d'huile d'olive et un peu pour la finition
  • 1 cube de bouillon de légumes émietté
  • 800 g d'eau
  • 80 g de millet en grains
  • ½ c. à café de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 10 g jus de citron vert, fraîchement pressé et un peu pour la finition
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g. et un peu pour la finition
  • coriandre fraîche ciselée, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 251.4 mg
Białko 5 g
Kalorie 1687 kJ / 403.2 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Węglowodany 26.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...