
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 60 g d'échalotes
- 500 g d'aubergines en cubes
- 50 g d'huile d'olive et un peu pour la finition
- 1 cube de bouillon de légumes émietté
- 800 g d'eau
- 80 g de millet en grains
- ½ c. à café de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 10 g jus de citron vert, fraîchement pressé et un peu pour la finition
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g. et un peu pour la finition
- coriandre fraîche ciselée, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 403.2 kcal / 1687 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Sód
- 251.4 mg