Wersje kompatybilne
Soupe espagnole chorizo, pois chiches et tomates
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 125 g de chorizo, en rondelles
- 450 g tomates
- 2 branches de romarin frais
- 1 cube de bouillon de légumes
- 250 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 250 g de pois chiches en conserve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1215 kJ / 291 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Soupe de courge, petites pâtes et chorizo
30min
Soupe aux tortellini
30min
Soupe complète aux pois chiches, poireau et chorizo
35min
Lohikeitto (soupe traditionnelle lapone)
40min
Soupe de tomates aux tortellinis de viande hachée
35min
Soupe vietnamienne aux crevettes
30min
Soupe complète végétarienne
30min
Soupe paysanne
55min
Minestrone d'hiver
1 Std. 10 Min
Soupe danoise aux pois cassés
1h
Bouillon aux patates douce, poireaux, piment d'Espelette et à l'ail
50min
Goulasch aux légumes, pois chiches et chorizo
30min