Wersje kompatybilne
Soupe espagnole chorizo, pois chiches et tomates
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 125 g de chorizo, en rondelles
- 450 g tomates
- 2 branches de romarin frais
- 1 cube de bouillon de légumes
- 250 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 250 g de pois chiches en conserve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1215 kJ / 291 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Soupe de maïs au chorizo
15 Min
Boulettes de bœuf aux pois chiches
40min
Mijoté de haricots rouges au chorizo façon minestrone
25 Min
Soupe au chou
40min
Minestrone d'hiver
1h 10min
Soupe de courge, petites pâtes et chorizo
30 Min
Goulasch aux légumes, pois chiches et chorizo
30 Min
Soupe paysanne
55 Min
Soupe de carottes, haricots rouges et maïs
30 Min
Soupe de pommes de terre et chou vert, tartines au saumon fumé
55 Min
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1 Std. 20 Min
Soupe vietnamienne aux crevettes
30 Min