Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de chorizo, coupé en cubes
- 30 g d'échalote, coupée en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g de beurre demi-sel
- 900 g de grains de maïs en conserve, égouttés
- 1 cube de bouillon, émietté
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 c. à café de jus de citron
- 400 g d'eau
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 g de coriandre fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1258.8 kJ / 300.9 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 153.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de potimarron
35 Min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1h
Soupe espagnole chorizo, pois chiches et tomates
50 Min
Soupe canadienne
40min
Bouillon crémeux de maïs et de pommes de terre, lamelles d’avocat
55 Min
Soupe de courge, petites pâtes et chorizo
30 Min
Soupe aux pois avec crème fraîche et jambon croustillant
1h
Bouillon aux patates douce, poireaux, piment d'Espelette et à l'ail
50 Min
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1 Std. 20 Min
Soupe de courgette, chèvre et noisette
20 Min
Soupe de pomme de terre au curry
35 Min
Velouté de carottes
30 Min