![Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92af6011ae8280b73131c8865de1b94e/Derivates/15ee796224c2529343e803b7beac8ca860dbbc5e.jpg)
Wersje kompatybilne
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema di Parmigiano Reggiano
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 2 uova
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Impasto
- 200 g farina tipo 00
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 75 g di acqua
- 5 g di sale
- 4 salamini tipo Cacciatorino, a fette (circa 150 g)
- 250 g di scamorza a fette
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2092.7 kJ / 500.2 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1128.7 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1 Std.
Cuori di speck e noci al forno
1 Std. 30 Min
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2h
Torta salata radicchio e robiola
2 Std. 30 Min
Torta di bietole e pecorino in padella
1小时 20 分钟
Lasagne salsiccia e mozzarella
1 Std. 40 Min
Cheesecake al torroncino
4小时 30 分钟
Pizzette rosse
4h
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 Std. 30 Min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 Std. 30 Min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min
Crostata salata tricolore
1 Std. 30 Min