Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a metà
- 750 g di patate a pasta farinosa, a pezzi che entrino interi attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
- 1 - 2 spicchi di aglio (opcjonalnie)
- 70 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- ¼ - ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- olio di arachidi
- 200 g di panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1758 kJ / 420 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 455.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frappè al cioccolato
10min
Bocconcini di pollo piccanti
45 Min
Asparagi fritti con salsa olandese
1h
Fagottini iperproteici con uova, speck e mozzarella
50 Min
Triplo dessert di frutta
10min
Focaccia patate e rosmarino
1h
Tacos con verdure e fagioli (TM6)
Brak ocen
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1h
Focaccia con patate e rosmarino (TM6)
2 godz. 35 min
Brownies cioccolato e caffè con caramello salato
1h 45min
Grissini cipolla e pancetta
3 godz.
Frittelle di patate con Affettatutto Bimby® (TM6)
35 Min