Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca verde
- 100 g di spinaci freschi, lavati e asciugati
- 250 g di semola di grano duro + q.b.
- 1 uovo
- 20 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 250 g di mozzarella a pezzi
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 250 g di prosciutto cotto a fette
- 50 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4260 kJ / 1018.3 kcal
- Białko
- 54.8 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 65.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1185 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Focaccia agli spinaci con bresaola rucola e Grana
3h 20 min
Grissini di sfoglia croccanti al formaggio
35min
Calamari ripieni di cous cous e gamberoni sottovuoto
1h
Monte Cristo sandwich
4h 30min
Patate gratinate al formaggio
2h
Maltagliati verdi con polpettine al sugo (senza glutine)
1h
Polpette di ricotta al sugo
50min
Involtini al pomodoro con purè di patate e contorno di broccoli
1h
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1h
Arrosto di tacchino con spinaci al limone
2h 30min
Gattò di patate e spinaci
2h