Soufflè di tagliolini

Soufflè di tagliolini

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di Emmental a pezzi
Besciamella
  • 50 g di burro + q.b.
  • 600 g di latte
  • 50 g farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 3 uova
Terminare la preparazione
  • 300 g di tagliolini secchi
  • pangrattato q.b.
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 569.7 kcal / 2383.7 kJ
Białko 29.7 g
Tłuszcz 28.4 g
Węglowodany 52.1 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 658.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...