
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 100 g cebuli, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 50 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 50 g oliwy z oliwek
- 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 100 g cukinii, pokrojonej w 1 cm kostkę
-
100
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 3 cm kawałki
lub 100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki - 200 g ryżu białego, krótkoziarnistego, np. do sushi lub risotto
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki kurkumy, mielonej (opcjonalnie)
- 650 g wody
- 200 - 400 g białej ciecierzycy, z puszki, opłukanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 811.5 mg