Potrawka warzywna z ryżem

Potrawka warzywna z ryżem

4.4 850 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 100 g cebuli pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3 cm kawałki
    100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 200 g ryżu białego, krótkoziarnistego np. do sushi lub risotto
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki kurkumy, mielonej (opcjonalnie)
  • 650 g wody
  • 200 - 400 g białej ciecierzycy, z puszki opłukanej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 380 kcal / 1590 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 811.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...