
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka warzywna z ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
100 g cebuli pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
100 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
-
100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
200 g ryżu białego, krótkoziarnistego np. do sushi lub risotto
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej (opcjonalnie)
-
650 g wody
-
200 - 400 g białej ciecierzycy, z puszki opłukanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
380 kcal /
1590 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
811.5 mg