Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
- 4 łyżki migdałów, w płatkach
-
320
g makaronu orkiszowego, suchego, typu spaghetti
lub 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti, suchego, typu spaghetti - 1 ząbek czosnku
- 70 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
-
10
g oliwy z oliwek
lub 10 g oleju - 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
-
60
g masła migdałowego, jasnego
lub 60 g masła migdałowego, prażonego - 150 g liści szpinaku baby, świeżych
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2461 kJ / 588 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 976 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z serem feta i pomidorami
40min
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2 godz. 10 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35min
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
25min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35min
Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym
40min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45min