
Urządzenia i Akcesoria
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek60 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
filety z anchois, w oleju (opcjonalnie)1 - 2
-
różyczek brokułu300 g
-
wody250 g
-
filety z pstrąga, świeże, bez skóry i ości (ok. 150 g każdy, patrz wskazówka)4
-
pieprzu czarnego, mielonego3 - 5 szczypt
-
soli1 łyżeczka
-
śmietany, 12% tłuszczu30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319.3 kcal /
1336.8 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
5.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
138.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gotowanie na parze cukinii (550-800 g)
30 min
Warzywa gotowane na parze (w stacji Thermomix Friend®)
35 min
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 h 5 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Ryba z warzywami na parze
1 h 15 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 h
Ryba na parze z zielonym purée
50 min