![Cous cous con sgombro e olive Cous cous con sgombro e olive](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b9f7cf6fa2891a7de4bdfccc63158d31/Derivates/586363554db28bb3bdd40980bd186f40c257be93.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Condimento
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 15 pomodori ciliegino a dadini (0,5 cm)
- 1 pizzico di sale
- 15 - 20 olive taggiasche
- 150 g di filetti di sgombro sott'olio sgocciolati
Cous cous
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di cous cous
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1894 kJ / 452.8 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 61.6 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 699.2 mg
Alternatywne przepisy
Farro tonno e pomodorini secchi (Modalità Cuoci riso)
30 Min
Filetti di salmone e cous cous con verdure e salsa alla curcuma
50 Min
Farro alla nizzarda
40 Min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30 Min
Cous cous con dadolata di verdure e ceci
40 Min
Orzo con pollo al miele con pesto
45min
Insalata di cereali con carote al curry, tonno e ceci
40 Min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 Min
Cous cous di verdure con branzino
30 Min
Farro al pesto e fagiolini
30 Min
Insalata di farro perlato alla greca
30 Min
Insalata di cous cous con melanzane e peperoni
35min