Parmigiana di cavolfiori
TM6 TM5 TM31

Parmigiana di cavolfiori

4.6 (118 ocen)

Składniki

  • 70 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 40 g di scalogno a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 8 foglie di basilico fresche
  • 100 g di acqua
  • 750 g di cimette di cavolfiore
  • burro q.b.
  • pangrattato q.b.
  • 250 g di mozzarella a cubetti (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1635.3 kJ / 390.8 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
11.1 g
Tłuszcz
27.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Błonnik
5.9 g
Sód
573.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy