![Ombrina al cartoccio con patate Ombrina al cartoccio con patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0072d6c16281918a53becb2eeb700754/Derivates/ba1c007cc7874a1675fe88864d859e1c40286b32.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 4 filetti di pesce ombrina (150 g cad.)
- 5 pizzichi di sale
- 5 pizzichi di pepe bianco macinato
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 12 pomodorini ciliegia in quarti
- 16 olive taggiasche denocciolate
- 700 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a dadini (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1891 kJ / 452 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 202.2 mg
Alternatywne przepisy
Menù: Insalata e merluzzo a vapore; Clafoutis alla frutta
1 godz.
Salmone al vapore con piselli e riso
1 godz.
Spigola sottovuoto con crema di avocado e pomodorini
1 godz. 20 min
Filetti di salmone con patate e zucchine
1 godz. 15 min
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 min
Filetti di spigola alla mediterranea (TM6)
45 min
Coda di rospo con verdure
40 min
Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
40 min
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50 min
Insalata di polpo e patate
2 Std.
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 min