![Pasta con pesto di carciofi Pasta con pesto di carciofi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cddb72ddfb063daeca1f0082f035ecee/Derivates/2aea095defc677f795546217a533bed3b5c92897.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 cuori di carciofo
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 320 g di pasta
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di gherigli di noci + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2436.5 kJ / 582.3 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 66.7 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 470.6 mg
Alternatywne przepisy
Pasta verze e pancetta
40 Min
Pesto mandorle e basilico
10 Min
Filetti di sgombro all'arancia
40 Min
Pasta integrale menta e carciofi
40 Min
Pesto di zucchine e basilico
20 Min
Spaghetti broccoli e noci
40 Min
Spaghetti alla Nerano
30 Min
Risotto carciofi e speck
40 Min
Pesto di lattuga
15 Min
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1 Std.
Pesto di melanzane
10 Min
Risotto ai carciofi
30 Min