Pasta con pesto di carciofi
TM6 TM5

Pasta con pesto di carciofi

3.9 (35 ocen)

Składniki

  • 6 cuori di carciofo
  • 1 limone, il succo spremuto fresco
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di vino bianco
  • 200 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 320 g di pasta
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 60 g di gherigli di noci + q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2436.5 kJ / 582.3 kcal
Białko
21.2 g
Węglowodany
66.7 g
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Błonnik
7.8 g
Sód
470.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy