Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 cuori di carciofo
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 320 g di pasta
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di gherigli di noci + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2436.5 kJ / 582.3 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 66.7 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 470.6 mg
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine e basilico
20min
Risotto carciofi e speck
40 Min
Penne risottate carciofi e zucca
40 Min
Pesto di melanzane
10 min
Pasta integrale menta e carciofi
40 Min
Risotto ai carciofi
30 Min
Pasta integrale con salmone e crema di asparagi
35 Min
Pasta con crema di peperoni e Feta
30 Min
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Pasta integrale con crema di fave
40 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min
Pasta fredda alla norma
30 Min