Pasta con pesto di carciofi

Pasta con pesto di carciofi

3.7 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 6 cuori di carciofo
  • 1 limone il succo spremuto fresco
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di vino bianco
  • 200 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 320 g di pasta
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 60 g di gherigli di noci + q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 582.3 kcal / 2436.5 kJ
Białko 21.2 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 66.7 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 470.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...