Lasagne funghi e salsiccia
TM6

Lasagne funghi e salsiccia

4.8 (85 ocen)

Składniki

Pasta all'uovo

  • 500 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva

Ripieno

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 500 g di salsiccia fresca a pezzi
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di vino bianco
  • 500 g di funghi champignon freschi, a fette

Besciamella

  • 1000 g di latte
  • 80 g di farina tipo 0
  • 80 g di burro a pezzi
  • 5 g di sale
  • 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
6289.3 kJ / 1503.3 kcal
Białko
57.8 g
Węglowodany
130.4 g
Tłuszcz
87.1 g
Tłuszcz nasycony
35 g
Błonnik
4.1 g
Sód
2173.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy