Lasagne funghi e salsiccia

Lasagne funghi e salsiccia

4.8 104 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Pasta all'uovo
  • 500 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 500 g di salsiccia fresca a pezzi
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di vino bianco
  • 500 g di funghi champignon freschi, a fette
Besciamella
  • 1000 g di latte
  • 80 g di farina tipo 0
  • 80 g di burro a pezzi
  • 5 g di sale
  • 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1503.3 kcal / 6289.3 kJ
Białko 57.8 g
Tłuszcz 87.1 g
Węglowodany 130.4 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 35 g
Sód 2173.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...