Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di nocciole e basilico
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 15 g di nocciole sgusciate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ¼ di spicchio di aglio
- 20 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Terminare la prearazione
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 80 - 100 g di pasta corta, tipo fusilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3046 kJ / 728 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 46.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Farfalle al salmone e pinoli
20 Min
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25 Min
Pasta tonno e olive
35min
Pesto di pistacchi e speck
20 Min
Spaghetti al pomodoro
30min
Pasta al pomodoro
55min
Pesto di prezzemolo
10min
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
40min
Pasta al pesto di prezzemolo
20 Min
Pasta al pesto (6 porzioni)
25 Min
Penne tonno, pinoli e limone
30min