![Pasta con pesto di nocciole e basilico (1 porzione) Pasta con pesto di nocciole e basilico (1 porzione)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D383DC70-C08B-428D-B81E-8310F4CEAE88/Derivates/f79beabe-a518-4511-bdc5-bf3100fe33b0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di nocciole e basilico
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 15 g di nocciole sgusciate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ¼ di spicchio di aglio
- 20 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Terminare la prearazione
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 80 - 100 g di pasta corta, tipo fusilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3046 kJ / 728 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 46.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con crema di fave e salmone
35min
Penne pisellini, funghi e speck
30 dk
Tagliolini zucchine e culatello
30 dk
Spaghetti con sugo sfizioso
20min
Pasta al pomodoro
55 dk
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Penne tonno, pinoli e limone
30 dk
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20min
Pasta feta e pomodorini
30 dk
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25 dk
Pasta fredda alla caprese
40min