Riso alla marinara

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 85 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 300 g di calamari freschi a pezzi (2 cm)
  • 8 gamberi crudi con il guscio
  • 200 g di vino bianco
  • 350 g di acqua
  • 500 g di cozze fresche pulite
  • 200 g di cipolla a pezzi (2 cm)
  • 2 spicchi di aglio a fettine
  • 1 cucchiaino di paprika dolce o piccante, a piacere
  • 1 - 2 pizzichi di pistilli di zafferano
  • ½ cucchiaino di colorante alimentare (opcjonalnie)
  • 50 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di peperoncino
  • 300 g di riso a chicco corto
  • 1 - 2 pizzichi di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 713.6 kcal / 2985.8 kJ
Białko 34.2 g
Tłuszcz 25.6 g
Węglowodany 74.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 556.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...