![Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b69db32c-79e4-431e-96c0-75bcba1737d9/Derivates/e4690e19-dc1b-4a36-aed0-31b56cd8ba8d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di tonno in scatola a filetti
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 100 g di rucola fresca
- 150 g di pomodori ciliegino in quarti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 320 g di spaghetti integrali
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1834.7 kJ / 438.5 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 66.1 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 320.4 mg
Alternatywne przepisy
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Pasta feta e pomodorini
30 min
Spaghetti alla siciliana
30 min
Penne tonno, pinoli e limone
30 min
Spaghetti alla vesuviana
25 Min
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30 min
Spaghetti al tonno
40 min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40 min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 min
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40 min
Pasta tonno e olive
35 min