Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 carciofi puliti, a fettine ed immersi in una ciotola con acqua e limone
- 400 di scarola pulita, a listarelle
- 400 di patate novelle, pelate e a cubetti (1x1 cm)
- 900 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 990.8 kJ / 236.8 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 181.8 mg
Alternatywne przepisy
Lenticchie speziate in umido
1小时 30 分钟
Cicorie stufate
35min
Zuppa di patate e carciofi
1h
Zuppa di fagioli
40min
Zuppetta di ceci
45min
Contorno di carciofi alla menta
1小时 10 分钟
Zuppa di bietole
35min
Melanzane alla messinese
30 分钟
Carciofi alla maremmana
40min
Insalata di carote e ravanelli all'orientale
20min
Zuppa di patate, verza e fagioli, uova all’occhio di bue e porri al vapore.
1小时 10 分钟
Frittelle di carciofi
45min