Polpettone con purè di zucca (vegan)

Polpettone con purè di zucca (vegan)

4.6 40 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 3 pomodori secchi sott'olio sgocciolati
  • 1 cipollotto a pezzi (compresa la parte verde) (50-60 g circa)
  • 1 spicchio di aglio
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 55 g di olio extravergine di oliva
  • 180 g di patata pelata e a tocchetti (1-2 cm circa)
  • 100 g di carota pelata e a rondelle
  • 160 g di zucchina a tocchetti (1-2 cm circa)
  • 250 g di lenticchie in scatola, sciacquate e ben sgocciolate
  • 60 - 80 g di pangrattato
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 - 2 pizzichi di maggiorana secca
    1 - 2 pizzichi di origano secco
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 500 g di acqua
  • 500 g di polpa di zucca sbucciata e a pezzi (2 cm)
  • 1 pizzico di aglio in polvere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 331 kcal / 1384.5 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 41.4 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 820.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...