Polpettone con purè di zucca (vegan)

Polpettone con purè di zucca (vegan)

4.6 39 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • pomodori secchi sott'olio sgocciolati
    3
  • cipollotto a pezzi (compresa la parte verde) (50-60 g circa)
    1
  • spicchio di aglio
    1
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • di olio extravergine di oliva
    55 g
  • di patata pelata e a tocchetti (1-2 cm circa)
    180 g
  • di carota pelata e a rondelle
    100 g
  • di zucchina a tocchetti (1-2 cm circa)
    160 g
  • di lenticchie in scatola, sciacquate e ben sgocciolate
    250 g
  • di pangrattato
    60 - 80 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di maggiorana secca
    1 - 2 pizzichi
    1 - 2 pizzichi di origano secco
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di acqua
    500 g
  • di polpa di zucca sbucciata e a pezzi (2 cm)
    500 g
  • di aglio in polvere
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 331 kcal / 1384.5 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 41.4 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 820.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...