Polpette di cavolo viola
TM6

Polpette di cavolo viola

4.5 (15 ocen)

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 300 g di patate a pasta farinosa, pelate e a pezzi (3-4 cm)
  • 30 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di cavolo cappuccio viola, a listarelle
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 uovo
  • 60 g di pangrattato
  • olio di noci di macadamia q.b.
    lub olio di semi di girasole q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1731.5 kJ / 413.8 kcal
Białko
11.1 g
Węglowodany
21.2 g
Tłuszcz
32.2 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Błonnik
1.9 g
Sód
406.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy