Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 300 g di patate a pasta farinosa, pelate e a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cavolo cappuccio viola, a listarelle
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 uovo
- 60 g di pangrattato
-
olio di noci di macadamia q.b.
lub olio di semi di girasole q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1731.5 kJ / 413.8 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 406.4 mg
Alternatywne przepisy
Burger di ceci e verdure
40 Min
Burger di cavolo nero
45 Min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 Min
Zuppa frantoiana
45 Min
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 Min
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1h
Flan al cavolo viola
55 Min
Crema di edamame e spinaci con focaccia alla barbabietola (vegan)
2 godz. 15 min
Schiacciatina zucca e carote
45 Min
Burger di barbabietola
1h
Lasagne di verza
2 Std. 30 Min
Cavolfiore con pesto di noci (vegan)
40 Min