Polpettine di ceci e fagiolini

Polpettine di ceci e fagiolini

3.5 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 pezzi

Składniki

  • di ceci bianchi in scatola sciacquati e scolati
    120 g
  • di fagioli bianchi di Spagna sciacquati e scolati
    120 g
  • di pomodorini lavati, tagliati a metà
    80 g
  • di farina tipo 00
    2 cucchiai
  • di tahin
    1 cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaino
  • di succo di limone
    1 cucchiaino
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    5 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    5 g
  • olio per frittura q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 172 kcal / 720 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7.7 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 3.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...