Polpettone di ceci e spinaci

Polpettone di ceci e spinaci

2.6 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 600 g di acqua
  • 300 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di spinaci freschi lavati
  • 20 g di erbe aromatiche fresche miste (es. rosmarino, salvia, timo, origano)
  • 15 g di semi di lino
  • 35 g di senape (opcjonalnie)
  • 30 g di pangrattato + q.b.
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 300 g di ceci lessati (vedere consigli)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 170.7 kcal / 714 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 23.1 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 558.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...