Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried porcini mushrooms
- 500 g boiling water, to soak
- 260 g doongara rice, brown (see Tips)
- warm water, to soak
- 15 g extra virgin olive oil
- 270 g leek, trimmed, white part only, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 100 g fresh oyster mushrooms, thinly sliced
- 200 g fresh Swiss brown mushrooms, thinly sliced
- 200 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste, salt free (see Tips)
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- ground black pepper, to taste
- 1 tsp lemon juice, to serve
- 50 g pecorino cheese, grated
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1517.5 kJ / 362.5 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 141 mg
Alternatywne przepisy
Salmon freekeh "nasi goreng" (Diabetes)
55min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Radish Carpaccio with Cod (TM6)
Brak ocen
Vegetarian sausage rolls with spelt pastry
1 Std. 40 Min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20min
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55min
Zucchini cheddar slice
45 min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1 godz.
Asparagus and saffron risotto
35 min
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55min
Pulled chicken tortillas (Diabetes)
40 min