![Vegetable chilli Vegetable chilli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/909ACF66-83F9-4116-A745-A2BA5B6D62FD/Derivates/7860C688-C078-441F-B8B8-6323E09084F0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 120 g onion, cut into halves
- 1 long red chilli, cut into halves and deseeded if preferred
- 20 g vegetable oil
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g canned tomatoes
- 200 g water
- 1 tsp white sugar
- 350 g pumpkin, cut into pieces (3 cm)
- 200 g cauliflower florets
- 1 red capsicum, deseeded and cut into thin slices
- ½ green capsicum, deseeded and cut into thin slices
- 250 g zucchini, cut into slices (1 cm)
- 400 g canned black beans
- 100 g sour cream
- 1 avocado, cut into pieces (1 cm)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1372.7 kJ / 326.8 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 451.7 mg
Alternatywne przepisy
Sweet potato lasagne
1h 20min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Vegetarian chilli
35 min
Hearty lentil chilli
50 dk
Rendang curry
30 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Potato and green pea curry
50 dk
Lentil bolognese
30 min
Caribbean curry
40 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Black bean enchiladas
1h 20min