Stuffed butternut pumpkin with feta

Stuffed butternut pumpkin with feta

3.9 62 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • butternut pumpkin cut into halves lengthways
    1
  • olive oil
    40 g
  • fresh thyme leaves only
    1 sprig
  • fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only, finely chopped
    1 sprig
  • water
    600 g
  • quinoa
    100 g
  • red onion cut into halves
    1
  • garlic clove
    1
  • celery stalk cut into pieces
    1
  • carrot cut into pieces
    1
  • sweet corn cob kernels removed
    1
  • ground cumin
    ½ tsp
  • currants
    20 g
  • pine nuts toasted
    30 g
  • fresh coriander roots, stems and leaves, sliced
    1 - 2 sprigs
  • tamari sauce
    2 tsp
  • sunflower seeds for sprinkling
  • feta cheese for crumbling
    70 g

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 1884.2 kcal / 7913.6 kJ
Białko 66.3 g
Tłuszcz 94.9 g
Węglowodany 170.8 g
Błonnik 46.8 g
Tłuszcz nasycony 20.8 g
Sód 1408.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...