![Stuffed butternut pumpkin with feta Stuffed butternut pumpkin with feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95EC768E-9EF1-4986-B7E8-00EF83F59D28/Derivates/5E017725-63A9-4C2A-A579-3DFC6B9E825B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 butternut pumpkin, cut into halves lengthways
- 40 g olive oil
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only, finely chopped
- 600 g water
- 100 g quinoa
- 1 red onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 sweet corn cob, kernels removed
- ½ tsp ground cumin
- 20 g currants
- 30 g pine nuts, toasted
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, roots, stems and leaves, sliced
- 2 tsp tamari sauce
- sunflower seeds, for sprinkling
- 70 g feta cheese, for crumbling
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 7913.6 kJ / 1884.2 kcal
- Białko
- 66.3 g
- Węglowodany
- 170.8 g
- Tłuszcz
- 94.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.8 g
- Błonnik
- 46.8 g
- Sód
- 1408.8 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1h 35min
Pumpkin tart
2 Std. 15 Min
Vegetable lasagne
1h 35min
Savoury stuffed pumpkin
1h 25 min
Mediterranean carrot fritters
1 godz.
Pumpkin and tempeh bobotie
1 godz. 5 min
Vegetable bake with goat's feta
1 godz. 30 min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min