Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 butternut pumpkin, cut into halves lengthways
- 40 g olive oil
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only, finely chopped
- 600 g water
- 100 g quinoa
- 1 red onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 sweet corn cob, kernels removed
- ½ tsp ground cumin
- 20 g currants
- 30 g pine nuts, toasted
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, roots, stems and leaves, sliced
- 2 tsp tamari sauce
- sunflower seeds, for sprinkling
- 70 g feta cheese, for crumbling
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 7913.6 kJ / 1884.2 kcal
- Białko
- 66.3 g
- Węglowodany
- 170.8 g
- Tłuszcz
- 94.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.8 g
- Błonnik
- 46.8 g
- Sód
- 1408.8 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2h 15 min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 Std. 25 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 godz.
Pea and garden mint fritters
25 min
Mediterranean carrot fritters
1h
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 Std. 35 Min
Mashed pea and corn slice
40 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40 min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30 min