Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ lemon
- 200 g kale, stems and leaves separated, coarsely chopped
- 4 garlic clove
- 140 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- ground black pepper, to season
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 120 g onion, cut into quarters
- 120 g carrot, cut into pieces
- 150 g celery, leaves and stems, cut into pieces
- ½ bunch fresh coriander stems chopped into thirds
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground turmeric
- 1 cinnamon quill
- 180 g dried red lentils
- 2 tbsp Vegetable stock paste, salt free (see Tip)
- 1200 g water
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into 4 pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 355 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 12.8 g
- Sód
- 136 mg
Alternatywne przepisy
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40 Min
Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)
25 Min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35 min
Spiced roast cauliflower and whipped feta (Diabetes)
55min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Spanish chicken tomato stew (Diabetes)
40 Min
Chicken laksa
30 Min
Quick prawn laksa (Noni Jenkins)
25 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 Min
Mushroom and kale risotto
55min
Chicken, spinach and leek risotto
30 Min
Magic muffins (Noni Jenkins)
30 Min