Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 2 tsp dried oregano
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 30 g olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 80 g tomato paste
- 50 g red wine
- ½ tsp salt, plus extra to season cooking water
- 500 g eggplant, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 2 tbsp pitted Kalamata olives
- 1200 g water
- 320 g dried pasta of choice
- 20 g toasted pine nuts
- shaved Parmesan cheese, to serve
- fresh basil leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084.3 kJ / 496.3 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 489.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto verde (TM6)
30 min
Lentil moussaka
3h 30min
Eggplant cannelloni
1 godz. 35 min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10 min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM6)
8h 15 min
Pasta with fennel and tomato sauce
40 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Hoisin tofu with brown rice
50 menit
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1j 25 menit
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1j
Summer dahl
35 Min