![Slow-cooked eggplant pasta sauce Slow-cooked eggplant pasta sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/529529a9-ad7a-474c-a12b-c1e2d00676cd/Derivates/53238760-fd79-4435-95e6-ba992d91d4da.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 2 tsp dried oregano
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 30 g olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 80 g tomato paste
- 50 g red wine
- ½ tsp salt, plus extra to season cooking water
- 500 g eggplant, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 2 tbsp pitted Kalamata olives
- 1200 g water
- 320 g dried pasta of choice
- 20 g toasted pine nuts
- shaved Parmesan cheese, to serve
- fresh basil leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084.3 kJ / 496.3 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 489.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Chunky mixed vegetable soup
50min
Brown basmati rice
35min
Minestrone
40min
Summer dahl
35min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Tex-mex vegetable stew
1 Std. 15 Min
Risotto verde (TM6)
30min
Silverbeet dahl
8 Std. 40 Min
Hoisin tofu with brown rice
50min
Lentil bolognese
30min
Mushroom risotto (TM6)
30min