Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 red onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed and deseeded if preferred
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cinnamon
- 2 tsp paprika
- 1 capsicum, cut into pieces (2-3 cm)
- 150 g eggplant, cut into cubes (2 cm)
- 250 - 300 g sweet potato, cut into cubes (3 cm)
- 800 g canned chopped tomatoes
- ¾ - 1 tsp ground black pepper, to taste
- 1 ½ - 2 tsp salt, to taste
- 100 g canned sweet corn kernels, rinsed and drained
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- lime, cut into quarters, to serve
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1165.4 kJ / 277.5 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 1474.7 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Potato and green pea curry
50min
Rendang curry
30 min
Millet cashew stir-fry
30 min
Vegetarian chilli
1h 5min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Vegetable pilaf
1h
Kimchi non-fried rice
1h
Mushroom bolognaise
45 min
Sweet potato lasagne
1h 20 min
Savoury potato and onion bake
1h 30 min
Butternut mac and cheese
45 min