White zucchini and cannellini bean soup

White zucchini and cannellini bean soup

2.8 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • brown onion cut into quarters
    1
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil plus extra to serve (see Tips)
    20 g
  • white zucchini cut into pieces (see Tips)
    500 g
  • liquid vegetable stock (see Tips)
    500 g
  • canned cannellini beans rinsed and drained (approx. 500 g after draining - see Tips)
    800 g
  • sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • grated Parmesan cheese to serve (omit for dairy-free)
  • toast to serve (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 481.7 kcal / 2023.1 kJ
Białko 29.2 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 43.6 g
Błonnik 16.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...