Wersje kompatybilne
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flatbreads
- 150 g plain flour
- 80 g wholemeal plain flour
- 150 g water
- 15 g extra virgin olive oil
- 180 g red onion
- 5 garlic cloves
- 200 g lamb mince, lean (see Tips)
- 3 tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes
- 200 g beetroot, peeled and thinly sliced
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
Tahini yoghurt
- 140 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- 35 g tahini
- 2 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 7630 kJ / 1830 kcal
- Białko
- 90 g
- Węglowodany
- 206 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 41 g
- Sód
- 425 mg
Alternatywne przepisy
Smash burger taco
40min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35min
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45min
Madurese chicken satay
1h 30min
Chicken Tikka Masala Pasta
45min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Chilli with rice
50min
Indonesian white spice paste
35min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Pulled chicken tortillas (Diabetes)
40min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Cheese and bacon rolls
2h