Wersje kompatybilne
Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g cauliflower, cut into florets
- 80 g onion, cut into halves
- 7 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 2 tsp curry powder (see Tip)
- ½ tsp ground cardamom
- ¼ tsp ground cloves
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g canned cherry tomatoes, no-added salt
- 120 g water
- 400 g canned chickpeas, no-added salt, rinsed and drained
- 140 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- 400 g boneless lamb leg steaks, cut into pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 6100 kJ / 1460 kcal
- Białko
- 153 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 25 g
- Sód
- 628 mg
Alternatywne przepisy
Chicken laksa
30min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Chicken Tikka Masala Pasta
45min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1h 30min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1h 35 min
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
50min
Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter
50min
Thai pork with green mango salad (Diabetes)
45min
Easy lamb hotpot
2h
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35 Min
Capsicum chicken and summer squash (Diabetes)
40min