![Spinach and chorizo filo pies Spinach and chorizo filo pies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f54a0a9f-7362-4888-b2f6-07fb507fb883/Derivates/1640343f-9089-4881-a25d-fde9c6d5c3d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- extra virgin olive oil, to grease and to brush
- 1 chorizo sausage, cut into pieces (2 cm)
- 1 potato, medium (approx. 120 g), peeled and cut into pieces (3 cm)
- 120 g fresh baby spinach leaves
- 3 eggs
- 100 g mozzarella cheese, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 6 sheets filo pastry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1036.5 kJ / 246.8 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 573.6 mg
Alternatywne przepisy
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2 Std.
Spiced lamb pie
40 Min
Gozleme
1h 40min
Caramelised leek and feta tart
2h 25 min
Sticky chicken
24h 35min
Rustic beef tarts
1 Std.
Grilled potato salad with pangrattato
40 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25 min
Sour cream and chicken enchiladas
1 godz. 10 min
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50 min
Chicken and spinach enchiladas
40 Min
Mexican stack
45 Min