Chicken and feijoa curry

Chicken and feijoa curry

3.6 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • basmati rice
    250 g
  • water
    1050 g
  • brown onion cut into halves
    250 g
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • garlic cloves
    2
  • fresh long red chilli trimmed
    1
  • fresh coriander leaves only, for garnishing
  • ghee
    50 g
  • ground cumin
    2 tsp
  • ground coriander
    2 tsp
  • garam masala (see Tips)
    1 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • tomato paste
    20 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • skinless, boneless chicken thighs cut into pieces (4 cm)
    800 - 1000 g
  • feijoas (approx. 320 g), washed and cut into wedges (see Tips)
    3 - 4
  • salt
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 783.6 kcal / 3291 kJ
Białko 57.4 g
Tłuszcz 30.4 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 9960.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...