Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di porro a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 70 g di sedano a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di polpa di zucca Delica, a cubetti (1cm)
- 200 g di patate, pelate e a cubetti (1 cm)
- 250 g foglie di cavolo (foglie di verza, broccoli o cavolfiori, private della costa dura), a listarelle
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- 150 g di pane raffermo a tocchetti
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1064 kJ / 254.3 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 57.4 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1h
Zuppa al profumo di curcuma
1h
Zuppetta di ceci
45 Min
Ribollita
2 Std. 30 Min
Zuppa frantoiana
45 Min
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1h
Minestra di farro, cavolo nero e salsiccia
1 Std. 5 Min
Cacciucco di ceci
50 Min
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35 Min
Zuppa di cavolo, porri e ceci
30 Min
Insalata pantesca con sgombro
1h
Zuppa di pane, cavolo nero e Fontina
1 Std. 30 Min