Zuppa di foglie di cavolo e pane raffermo

Zuppa di foglie di cavolo e pane raffermo

4.7 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di porro a pezzi
    30 g
  • di cipolla a pezzi
    50 g
  • di carota pelata e a pezzi
    100 g
  • di sedano a pezzi
    70 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    40 g
  • di polpa di zucca Delica, a cubetti (1cm)
    300 g
  • di patate pelate e a cubetti (1 cm)
    200 g
  • foglie di cavolo (foglie di verza, broccoli o cavolfiori, private della costa dura), a listarelle
    250 g
  • di acqua
    750 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio
  • di pane raffermo a tocchetti
    150 g
  • Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 254.3 kcal / 1064 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 33.3 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 57.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...