Lasagnette al nero con ragù di polpo

Lasagnette al nero con ragù di polpo

3.5 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Lasagnette al nero
  • 300 g farina tipo 0 + q.b.
  • 3 uova
  • 1 bustina di nero di seppia liquido stemperato con 1 cucchiaino di acqua
Ragù di polpo
  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 600 g di polpo fresco a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di vino bianco
  • 350 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 333.3 kcal / 1394.3 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 41.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 368.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...