Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di carne cotta avanzata, (arrosto, lesso) a pezzi
- 80 g di mortadella a fette
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 uovo
- 40 g di pangrattato
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 5 porzioni
- Kalorie
- 10753 kJ / 2570 kcal
- Białko
- 258.8 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 154.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 63.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 2304.9 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi gratinati
30min
Zuppa inglese ciocco-caffè
50min
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30min
Ragù di verdure primaverili
30min
Sostituto del sale (TM6)
20 Min
Menù: Zuppa di verdure; Polpette e cavoletti di Bruxelles
1h
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45min
Riccioli mantovani
1h 20min
Polpettone di ceci e spinaci
1h 30min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1h 20min
Pomodori gratinati
1h 10min
Polpettone classico (TM6)
1h 15min