![Torta di bietole e pecorino in padella Torta di bietole e pecorino in padella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c807f07e17bf826b5877a4a29b507eaa/Derivates/b78a7b5ba24a728eb4d175b6ed87517a35f6bba4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farina tipo 0
- 100 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di aceto bianco
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 60 g di pecorino a pezzi
- 100 g di cipollotto, compresa la parte verde, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 350 g di bietole, lessate e strizzate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 746.2 kJ / 178.3 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 391.9 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1 Std.
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2h
Crocchette di zucca e taleggio
1h 15min
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45 Min
Scarpazza sarzanese
2h 30 min
Galette integrale alle verdure
1 godz. 30 min
Sformato vegetale
1 Std.
Frittata di agretti
1 Std.
Lasagne di verza
2h 30 min
Torta salata bietole e uova
2h
Mini quiche agretti, erbette e ricotta (senza lattosio)
1 godz. 30 min
Torta salata porri e bietole
1 godz. 30 min