Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Tagliata di manzo sottovuoto con scalogni confit
TM6

Tagliata di manzo sottovuoto con scalogni confit

4.7 (20 ocen)

Składniki

Manzo sottovuoto

  • 4 fette di controfiletto di manzo (180-200 g ciascuna, spessore 3 cm)
  • 4 pizzichi di sale
  • 4 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 4 rametti di timo fresco
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone

Scalogni confit

  • 250 g di scalogni, tagliati a metà o lasciati interi se di piccole dimensioni
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 1 - 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaio colmo di zucchero di canna
  • 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1434 kJ / 342.8 kcal
Białko
42 g
Węglowodany
7.3 g
Tłuszcz
16.4 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
1.4 g
Sód
1268.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy